Kyrkor och kapell

Som alla andra grekiska öar jag varit på har även Tilos ett otal kyrkor och kapell. En del är så små att de bara rymmer några få personer. Många ligger på de mest märkliga platser och man undrar ibland hur många människor som någonsin tar sig dit. Ibland är det vanligare med getter än människor på platserna.

Här är dock ett par exempel på kapell som är relativt lättillgängliga. Det första ligger i bergen utanför Livadia. Där råder ett fantastiskt lugn och man har utsikt över havet och bergen på motsatta sidan. Det andra ligger i bergen ovanför Megalo Chorio med utsikt mot Eristosbukten.

4 reaktioner till “Kyrkor och kapell

  1. Så vackert de små vita kapellen står i landskapet, mycket snyggt fotograferade av dig. Nummer 1, 4 och 5 blir jag extra förtjust i. Den runda formen gör sig så bra mot bergens form och den vita putsen mot himmel och hav.

  2. Tilos ser ut att vara en väldigt vacker ö. Jag fick googla för att se var den låg. Fina bilder du visar därifrån! Väldigt vackert! När vi var på Kreta 2009 och körde runt uppe i bergen såg vi ett insprängt litet kapell alldeles intill vägen. Då stannade vi till och fotograferade det. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.