Naturreservatet Getabjär

Den gångna söndagen gick till ett besök i naturreservatet Getabjär och några timmars skön promenad i det fina höstvädret. På Länsstyrelsens sajt beskrivs området på följande sätt: ”Berg med ädellövskogar, betesmarker, postglaciala strandvallar”. Längs en av slingorna passerar man även klapperstensfält och doliner. Som framgår av bilderna är det fortfarande mycket grönt och inte så mycket höstfärger. Men det kommer väl förhoppningsvis 🙂

8 reaktioner till “Naturreservatet Getabjär

  1. Måste vara ljuvligt att vandra där. Många väldigt fina bilder på trädens armar och alla stenar. Jag undrar över det stora partiet med kullriga gråa stenar, ser ut som en stenflod. Var tvungen att googla på doliner, helt nytt för mig, spännande.

    1. Tack för din kommentar 🙂 Det var en skön vandring. Och roligt att fotografera. Fast svårt att få fram djupet i den större (ej vattenfyllda) dolinen. Stenarna är s k klapperstensfält. Du får googla på det också 🙂

      1. Klapperstensfält har jag ju hört talas om, vet inte varför jag inte kopplade. När jag googlade fann jag en artikel om ett stenfält i Ångermanland där folk hade travat stenarna till torn, vilket ju förändrar landskapet helt och förmodligen förstör lavar som växer på dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.