91 Genom hålet (19/365+1)


På Aventinen, en av Roms sju kullar, finns en egendom med bl a en stor trädgård, som tillhör den s k Malteserorden. Egendomen ligger bakom en hög mur. När vi passerade här för några år sedan stod en lång kö utanför porten (se bild nedan). En i taget gick de fram till porten och gjorde något, som vi först inte kunde se. Men när vi kom närmare såg vi att de tittade i portens nyckelhål. Vi blev såklart nyfikna och ville veta vad som var så intressant. Det visade sig att man genom nyckelhålet kunde se rakt igenom trädgården bakom muren och ända till Peterskyrkan, som fågelvägen ligger ca 3 km bort. Enligt vad jag läst, så är det ingen som vet om det hela är en slump eller planlagt på det viset.

Nu i januari var det ingen kö, så jag testade att ta en bild genom nyckelhålet. Lite trixigt att få till det, men den här (se ovan) blev väl ändå ok. Peterskyrkan ser så nära ut trots att den ligger 3 km bort 🙂

19 reaktioner till “91 Genom hålet (19/365+1)

  1. Vilken fantastisk bild och att man kan se så långt och lyckas kunna ta ett foto under de omständigheterna. Jättebra jobbat !

  2. Vilken läcker bild!!! Du har verkligen lyckats fint med att få Peterskyrkan i mitten omgiven av allt det gröna.

  3. Mycket häftigt taget.Gillar de olika färgerna på grönskan och kyrkan som upptar nästan hela valvet. Jag tror nog att allt är genomtänkt.

  4. Jag är djupt imponerad. Jag har kollat runt på nätet och förstod till slut hur litet nyckelhålet är. Din bild är helt klart en av de bästa jag sett genom detta hål.

  5. En fantastisk bild och så är även historien. En mycket lyckad bild med tanke på omständigheterna. Även bilden under är bra, klart man blir nyfiken på vad de kikar efter 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.