211 Nu är vi framme (110/365+1)


En grupp tranor är framme och på väg att landa vid Pulken. Där läggs mat ut två gånger om dagen vid den här tiden på året för att tranorna inte ska göra skada på nysådda åkrar i omgivningen. Efter att ha vilat och ätit upp sig fortsätter tranorna norrut till olika häckningsplatser. Den här kvällen var det ca 4 000 tranor på fältet, men de kan ibland vara över 10 000. Bilden är tagen i motljus vid solnedgången och tranorna ser ut att hänga i luften innan de landar på fältet där matningen sker 🙂

14 reaktioner till “211 Nu är vi framme (110/365+1)

  1. Vilken vacker bild. Det är häftigt med motljusbilder med så karakteristiska fåglar det ger en extra dimension till bilden. Snyggt gjort att få med så fina detaljer på tranorna och vilken fantastisk färg på himlen.

  2. I rätt ögonblick! Underbar bild med de hängande fåglarna mot den fina kvällshimlen. Så här ser de verkligen ut innan de landar.

  3. Ser nästan ut som de tvärstannar och blir hängande innan de bestämmer sig för vart de ska landa. Vackert ljus och snygg siluett av fåglarna.

  4. Vilken läcker bild ! Det är bara trådarna på fåglarna som saknas 🙂 De hänger verkligen i luften. Det direkta känslan av bilden var att jag smålog lite inombords för samtidigt som bilden är lite rolig så är den också väldigt vacker genom att du fotat den i motljus i solnedgången med härlig skymningsfärg och dess ljus.

  5. Spännande och vacker bild. De ser verkligen ut att dingla i luften, landningsställen utfällda, blicken snett neråt. Lite overkliga, som urklippta papperssilhuetter mot pastellhimlen. Önskar att jag hade tagit bilden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.