En ska bort!

Gatubilder från senaste Stockholmsbesöket. Vilken ska bort?

11 reaktioner till “En ska bort!

 1. En härlig parad från Stockholms-vimlet. Jag är ingen stadsmänniska, men erkänner att man i storstan möter människor och situationer man sällan ser i mindre städer och på landsbygden.

 2. Intressant gatubildserie med foton som får en att fundera kring olika situationer. Ja, är det kvinna i kyrkan som kommunicerar med sin gud via mobilen, eller tjejen som mediterar under trädet också med hjälp av mobilen, eller Walking man som inte är av kött och blod, som ska bort? De två första för att de inte är på gatan och den tredje av antydd anledning.

  Poserar polisen för dig? Varför går två personer med ögonbindlar med tv-skärmar på bröstet? Är folk verkligen inte nyfikna på mannen i högtidskläder mitt bland dem? När besökte Marilyn Monroe Sthm? Fryser inte Motörheadpappan om benen? Och många fler frågor väcker din bildserie. Bra jobbat, som man säger nuförtiden (i tid och otid).

  1. Tack för din kommentar. Intressant att ta del av dina tankar om bilderna 🙂
   Precis som du skriver, kan det finnas många olika anledningar att välja bort en av bilderna. Den jag tänkte på är ”Standing man”, en skulptur av den brittiske konstnären Sean Henry. Det är ju mycket riktigt den enda som inte är en levande människa.
   Ja, den poserande kvinnan (hon är nog ordningsvakt eller något liknande) poserade helt oombedd när jag och min sambo passerade på väg till Fotografiska. Jag tror hon såg att jag hade kameran i näven 🙂
   Personerna med ögonbindlar tillhörde en grupp djurrättsaktivister, som demonstrerade på Söder.
   Nej, ingen verkade fästa något avseende vid den högtidsklädde mannen. Men det är kanske så i en storstad. Det ska mycket till för att folk ska reagera.
   ”Marilyn Monroe” står mittemot Buttericks och det var i samband med halloween, så jag misstänker att hon har en peruk som hon köpt där.
   En riktig rockare fryser väl inte om benen 🙂

   1. Och ändå har Standing man vandrat dit från Vasastan. Du har en förmåga att se situationer och hinna fota dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.