117 I (h)juletid (361/365+1)


I juletid är Rom fyllt av krubbor, framför allt i kyrkorna, men en del utomhus. Den senaste julen hade de även en utställning med 100 olika krubbor i Sala San Pio X i Via della Conciliazione. Där visades krubbor från olika italienska regioner, men även internationella bidrag. Fast den utställningen såg jag inte, eftersom det var lång kö för att komma in 🙂
Den största krubban var i naturlig storlek, uppbyggd utanför Peterskyrkan (se ovan). Här kommer några extrabilder på andra krubbor:

5 reaktioner till “117 I (h)juletid (361/365+1)

  1. Så fascinerande med alla julkrubbor och så fina de är. Det är vackra bilder du tagit. Ja du har rätt att det är intressant med kyrkor mer än ur ett religionsperspektiv. Det finns mycket att lära.

  2. Oj, vilka stämningsfulla bilder du bjuder på! Snyggt presenterat och fotograferat. Fantastiskt vad människan kan skapa och man behöver ju inte vara religiös för att uppskatta att ta del av allt detta. Så många fina och vackra detaljer, mycket att titta 👀 på.

    1. Tack för din fina kommentar 🙂 Jag är ju inte religiös, men tycker att kyrkor ofta är fascinerande både som byggnadsverk och vad gäller alla ansträngningar, tid, kraft, pengar etc som människor kan lägga ner på kyrkorna, inredning, dekoration m m. Egentligen borde man kunna mera för de innehåller så mycket symbolik som man förmodligen missar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.