323 Trollslända (227/365+1)

16 reaktioner till “323 Trollslända (227/365+1)

  1. En väldigt lyckad och detaljerad macrobild på Trollsländan. Tycker det brukar vara svårt att få skärpa på hela insekten, speciellt att även få med vingarna i fokus. En snygg och harmonisk bakgrund, en toppenbild!

  2. Så fin bild och snyggt fångat. Skärpan och ljuset är perfekt och roligt att du fotade i sin naturliga miljö. Jag tror att det kan vara en fyrfläckig trollslända. Jag har ännu inte hittat så många trollsländor. Det har varit för lite sol och värme. Jag hoppas de (och solen) kommer fram snart.

  3. Snygg skärpa och så fint fångat ! Fina färger. Så fina detaljer du fått fram i bilden. Får jag fråga vilket objektiv du använt dig av ?
    Sitter själv och funderar på ett objektiv ytterligare just som är lämpligt till just sådant foto du har skapat här. Men känner mig lite osäker på vad jag ska välja.

    1. Den här har jag tagit med ett teleobjektiv Nikkor 200-500/5,6. Den är tagen på några meters avstånd, så jag har beskurit bilden till det formatet du ser här. Objektivet har jag egentligen inte köpt för den här typen av bilder, mera till fåglar och större djur på längre avstånd, men det fungerar ju till annat också 🙂

      1. Tack, då har jag lite tips från dig på objektiv. Bilden blev jättefin och detaljrik !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.