302 Stenlagd (13/365+1)


Bilden är tagen i de judiska kvarteren i Rom. Stenarna med ovansida av mässing är s k snubbelstenar, minnesmärken över judar som nazisterna (i just de här fallen) arresterade och deporterade till koncentrationslägret Auschwitz under andra världskriget. Det finns totalt ca 70.000 sådana stenar på olika platser i Europa. Du kan läsa mer här.

17 reaktioner till “302 Stenlagd (13/365+1)

 1. Oj, jag visste inte att de fanns i Rom med. Jag fotograferade dem i Berlin, där de satt i asfalten. Dock lade hårddisken av innan jag hann få publicerat dem före årsskiftet. Du har en snyggare bildvinkel än jag hade, jag fotade nästan rakt uppifrån. Din berättar mer eftersom gatumiljön syns på ett fint sätt, ohc med snyggt skärpedjup. Och ljuset!! To die for, och den snygga ljuslinjen! Och kontrapunkterna i metall…. oh la la vilken bild 🙂

  1. Jag har bilder rakt uppifrån också, som jag tagit tidigare. Men nu hade jag det här temat i tankarna, när jag tog bilden, så jag valde en annan vinkel 🙂

 2. Det är bra att det finns påminnelser om det som skedde då, och tyvärr så ser ju inte det så mycket bättre ut idag med alla hat mot vissa folkgrupper.
  Så fint belyst över just de stenarna

 3. Väldigt vacker bild på något väldigt otäckt! Får absolut inte glömmas och därför är det bra med liknande påminnelser. Finns det 70 000 blir det ju många som påminns.

 4. Så snyggt ljus! Du har fångat blänket superfint – både den glänsande mässingen och blänket i de vanliga stenarna – kan inte ha varit helt lätt!

 5. En väldigt bra bild med ett snyggt fallande ljus. Fin kontrast mellan mässingsbitarna och stenarna. En otäck historia som aldrig får glömmas bort.

  1. Verkligen otäck! Bra med stenarna, som inte låter oss glömma. Läste att det finns ca 70.000 sådana på olika platser i Europa. Och de är placerade utanför huset där personerna bodde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.