290 Svunnen tid (50/365)

7 reaktioner till “290 Svunnen tid (50/365)

  1. På gamla kyrkogårdar finns intressanta gravstenar. Man må tycka vad man vill om titlar men nog är det trevligt att läsa vad folk har sysslat med, ofta är det är väl mer som yrkesbeteckningar. Wegamannen – då var han med på fartyget Vega som öfvermaskinist? Gravstenen berättar med några ord en hel historia.

    1. Tycker det är fascinerande, spännande och intressant med gamla gravstenar. Texterna väcker mycket tankar. Jag vet inte vem han var, men på Wikipedia och några andra ställen kan man läsa att en F A Pettersson född 1835, som var förste maskinist, fick Nordstjärnemedaljen m a a Vegaexpeditionen 1878-1880. Det verkar ju vara hans grav.

  2. Sörjd som han var älskad. Så fint!! Och tänk så viktiga titlarna var förut. När jag växte upp stod ju ofta yrket i telefonkatalogen t ex. Intressant tolkning av det här temat. Är det en släkting?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.