Ljusmålning

Testade ljusmålning för lite sedan. Inte helt enkelt att få till det. Resultatet blir ibland ganska oförutsägbart, men här är en bild som i alla fall liknar något 🙂

10 reaktioner till “Ljusmålning

 1. Har aldrig hört talas om ljusmålning, men det verkar ju kul att experimentera. Lite väl avancerat för mig kanske. Men en läcker bild blev det.

 2. Precis så tänkte jag att du hade gjort, faktiskt. Man ser ju dina ben i varje upplyst område, om jag inte misstar mig.

  Tips 1:
  Det finns lysrör som växlar färg och det finns många andra inställningsmöjligheter. De är laddbara och det behövs alltså ingen sladd. Kan således tas med utomhus. De heter NANLITE Pavo Tube II 6C. Kanske pröva det vid nästa tillfälle.

  Tips 2:
  Med en fjärrutlösare som hähnel CAPTUR Module – Timer (sändaren) och hähnel CAPTUR Receiver (mottagaren) kan du styra kameran från upp till 100 meters avstånd. Finns till Canon, som jag ju har. Borde rimligen finnas till andra fabrikat också.

  Tips 3:
  Nissin DIGITAL är en fjärrutlösare till Nissins blixtar, fast funkar inte till alla. Funkar i alla fall till Nissins blixt Di700A, enligt min erfarenhet. Observera att blixten utlöses utan att sitta i blixtskon. Där sätter man sändaren. Har man dessutom en eller flera slavblixtar så utlöses de av huvudblixten när den blixtrar till och då saknar det betydelse vad man har som huvudblixt. Själv har jag nämnda huvudblixt och ett par i40 av samma fabrikat. Dessa har ett lågt ledtal, men så är de ju lite billigare också (och passar mig perfekt).

  Jag har själv använt både lysrören, fjärrutlösaren till kameran och till blixten många gånger och det fungerar bra.

  https://tinyurl.com/4kekh452
  https://tinyurl.com/3k68pf7p
  https://tinyurl.com/mw4hb7nj

  Det finns kanske andra fabrikat med samma funktioner. Du får kolla!

  Nu ser jag fram emot att du tar nya experimentella bilder.
  Lycka till!

  /Skvitt

  1. Kameran på stativ. Ställde in fokus ca en tredjedel in i bilden och 20 sekunders exponering. Självutlösare med 5 sekunders fördröjning. Började direkt att gå framåt, bort från kameran medan jag lyste på marken med en ficklampa. Och så här blev det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.