14 Bakom ryggen (110/365)

12 reaktioner till “14 Bakom ryggen (110/365)

  1. Har varit och fotograferat denna staty ett par gånger och inte sett den lilla figuren. Nu bara måste jag kolla in den nästa gång jag är i Kivik.

    1. Jag visste egentligen inte så mycket mer än att det är en skulptur av Fritiof Nilsson Piraten, som står i Kivik. Men jag undrade över den lilla figuren, som finns bakom honom nere vid fötterna, så jag googlade när jag kom hem efter besöket i Kivik. På Piratensällskapets sida kan man läsa att skulpturen är gjord av en konstnär som heter Göran Hazelius. Enligt honom tillkom figuren spontant under arbetet med statyn och det kan vara vilken som helst av Piratens uppdiktade figurer.

      1. Så klurigt med den lilla figuren. Jag kan tänka mig att alla inte får syn på den. Rolig och fin skulptur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.