244 Praktfull (60/365)

21 reaktioner till “244 Praktfull (60/365)

 1. Snyggt! Vad kul att du testat att sammanfoga bilder. Jag håller på att läser in mig men ännu inte försökt. Det blev ett väldigt bra resultat. Kul!

 2. otroligt att med så lite medel man kunde åstadkomma något så pass ståtligt. vald perspektiv passar utmärkt att återge känslan av praktfullhet och att det är ensam på bilden förstärker det.

  1. Ja, det är otroligt vad man kunde åstadkomma på den tiden (andra hälften av 1600-talet).
   Det var inte så mycket plats mellan kyrkan och kringliggande byggnader och jag hade ingen vidvinkel med mig, För att få med allt fick jag ta 8 bilder, som sedan är sammanfogade i Lightroom.

  2. det går inte att svara på ditt sista kommentar så jag svarar här 🙂
   Brenizer effekten går ut på att skapa vidvinkelbilder med teleobjektiv för att få kort skärpedjup. det blir en slags kombo: suddig bakrund i vidvinkelscen. för just denna bild skulle det innebära att mer av närmiljön skulle kunnat fångas upp men också att byggnaden skulle se mindre ut. det är kanske inte denna effekt man eftersträvar om man vill påvisa praktfullt. det var bara något jag själv grottar ner just nu för jag tycker om att pröva nya saker. 🙂

   1. Tack för din kommentar. Jag kom på efteråt att jag faktiskt testat Brenizer-effekten någon gång tidigare, men visste inte att den hade det namnet 🙂 Jag sammanfogade då ett 40-tal bilder, fast jag tog dem med ett objektiv på 70 mm, så bakgrunden blev inte så oskarp.

 3. Instämmer med de andra om att byggnaden är verkligen praktfull. Vacker ! Gillar dess färger och snyggt mot den blå himlen. Snygg komposition med att man kan se flera sidor av byggnaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.