160 Kulturkrock (297/365+1)


Många tycker att kulturkrocken är för stor mellan det nya, stora huset och den gamla, låga bebyggelsen.

14 reaktioner till “160 Kulturkrock (297/365+1)

  1. Du har tagit en fin bild som verkligen sätter temat i fokus. Ja arkitektur är nog ett diskussionsämne. Wingårdhs hus är ofta väldigt dominerande och smälter inte alls in i stadsbilden enligt mig. Som stora blaffor som är nedsläppta här och där. Här i Umeå har vi flera hus där han har varit inblandad och de följer hans stil. Stora och överskuggande. Ja som du hör är jag ganska kritisk.

  2. Att det är en kulturkrock är helt klart och bilden är riktigt bra. Spontant tycker jag inte att det nya huset med den avvikande arkitekturen stör utan känner mer att det är ett bevis på förändring och förnyelse. Samtidigt ser det lite… kan inte riktigt komma på vad men något gör det hela lite tveksamt, kanske harmonin i stadsbilden men som sagt bilden i sig är väldigt lyckad.

  3. Nog är det annorlunda, men kan ses som en skulptur som tar upp det gamla husens form men inför något helt nytt, som ett utropstecken. Himla snygg bild!

    1. Tack för din kommentar 🙂
      Det har varit en väldig diskussion om huset i flera år innan det började byggas. Meningarna om både huset och dess placering går starkt isär. Huset är ritat av arkitekt Gert Wingårdh. Det syns nog inte på bilden, men huset är helt byggt i trä. Wingårdh har själv bl a skrivit följande om huset: ”Lite hamnmagasin, lite balkonger och massor av sjömärkeskänsla.”

  4. Själva formen på huset knyter ju an till den gamla bebyggelsen… men passar det in? Jag kan inte bestämma mig för om jag tycker det är coolt, eller bara väldigt fult.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.