claesbilder

Bilder om allt och ingenting

13 tankar om “Gott Nytt År 2018

 1. Där fick jag en hel del nytt att lära mig mer om. Är själv en riktig amatörfotograf som är dåligt insatt i kamerans olika inställningar och inser att jag har mycket att lära. Tack!

 2. Imponerande bild. Vacker färgskala och fantastiskt skarpa och vackra fyrverkerier. Även jag har en Nikon men en sådan där bild kan jag inte ta. Vad är knepet? 🙂

  • Till den här har jag haft ett zoomobjektiv Nikkor 18-200 på 18 mm. Kameran på stativ. Avstånd inställt manuellt på oändligt. ISO 100. Slutaren i bulbläge. När raketerna fyras av öppnar jag slutaren med fjärrkontroll och stänger på samma sätt när raketerna exploderat och ”blommat ut”. Tid och bländare kan variera lite. Till den här har jag använt bländare 11 och tiden blev 7,5 sekunder. Jag tog flera med tider mellan 5 och 10 sekunder på bländare 11. Alla blev ju inte lika bra, men flera stycken i alla fall 🙂

 3. Åh så snyggt!
  Tack för det gamla året, Gott Nytt önskar jag dig.
  Roligt att du är med även i år.

 4. Snyggt Claes. Gott nytt år!

 5. Tack! Önskar dig och din familj detsamma 🙂

 6. God fortsättning på det nya året!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.