56 Dolda budskap/Hidden messages (253/365)


Dolda budskap? Konstverket heter ”Den svenska tanten”.

5 reaktioner till “56 Dolda budskap/Hidden messages (253/365)

  1. Hahaa.. hur ska detta budskap tolkas tro? Arga tanten är på språng.. 🙂 Intressant egentligen hur tydligt vi tolkar och ser att det är en ”gammal tant” och vad är egentligen en tant. Ett konstverk i min smak som sätter fart på det lilla kontoret i hjärnan.

  2. Jag gillar den skarpt och skulle vilja hylla den svenska tanten genom skylten. För mig står hon för civilkurage mot kvarterens ungar som pallade jordgubbar på min kompis tomt. Hon ringde runt till barnens föräldrar och berättade-de fick stå till svars ….de är inte många som vågar det nu för tiden…..

    1. Jag minns inte vem som hade gjort den, men jag är övertygad om att den ska ses som något positivt. Kan tänka mig att konstnären har inspirerats av en annan konstnär som heter Susanna Arwin och hennes sedan 1995 pågående konstprojekt ”Den svenska tanten”.

      Ett av Arwins senare verk inom projektet är skulpturen ”Med handväskan som vapen”, som du säkert har sett på bild om inte annat ( http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=6308058 ). Enligt Arwin ska den skulpturen ses som ett uttryck för civilkurage mot rasism och främlingsfientlighet.

      Arwin har också sagt: ”Att vara ”tant” … är ett tillstånd där de inre kvaliteterna såsom – trygghet, fundamental enkelhet, rättframhet, civilkurage, fötterna på jorden, och en okonstlad ”vanlighet” … är grunden.” (Wikipedia)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.