Alla är och Pissed Elin mm

Hälsans stig runt Växjösjön bjuder på en skön ca 4,5 km lång promenad, som dessutom kantas av många konstverk. Här är några av dem, bl a ”Alla är” av Torbjörn Johansson och ”Pissed Elin” av Sara Möller.

8 reaktioner till “Alla är och Pissed Elin mm

  1. Tack för att du visar dessa fina konstverk. ”Alla är” har jag nog sett på någon annan blogg, det lär vara konstnärens familj. ”Pissed Elin” provocerar, har jag förstått och det gjorde hon ju själv också, Elin Wägner. Skulpturen är läcker men jag tror att jag instämmer i kritiken, det engelska namnet och den abstrakta formen som jag har svårt för att associera till henne. Men konst ska väcka tankar och reaktioner. Jag tycker mycket om kvinnan som bejakar livet och den robusta statyn av de sittande två. Fina bilder på konstverken i naturen!

    1. Jag är inte heller heltänd på Pissed Elin. Har sett den några gånger under de senaste två åren och varje gång undrat vad eller om den ska symbolisera något särskilt. Men jag läste något om den nyligen och då förstår jag i alla fall lite bättre vad konstnären själv har tänkt 🙂 För övrigt gillar jag konst i olika former ute i den fria naturen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.