45 Drömkåk (148/365)

21 reaktioner till “45 Drömkåk (148/365)

 1. Ja det var ju ett hus med en spännande historia från idag. Fin bild med den blå nyansen det förstärker det ”svävande” intrycket. Hur lyckades du undvika reflexer för visst är väggarna av metall? Något filter?

  1. Jag har egentligen inget svar på din fråga. Väggarna är av metall, men jag har inte använt något filter. Får väl tacka min kamera 🙂

 2. Ja i det huset hade jag gärna övernattat en eller flera nätter. Eriksberg fick nåt pris för det bygget har jag läst.

  1. Den står i Eriksbergs safaripark några mil härifrån. Den kallas för Synvillan. Så här skriver de om huset:

   ”SynVillan är ett spektakulärt naturboende som ligger i närheten av Utsikten med fantastisk utsikt över Mahraviken. Här får du möjligheten att komma nära naturen och djuren, genom ett glasgolv har du möjlighet att se djuren som utfodras under huset.

   I SynVillan har arkitekt Thomas Sandell fångat Eriksbergs DNA på ett bra sätt. Byggnadens moderna uttryck i design kopplat till platsens själ och historia samspelar på ett naturligt sätt. Här möter hantverk hightech, med rostfri plåt, glas, vass på blanka stålpelare tre meter över marken. Känslan att sväva i luften och att vara ett med naturen och djuren är en känsla som skapar lugn och ödmjukhet.

   Huset är 50 kvadratmeter och har två rum, ett litet pentry och en stor terrass. Det finns plats för upp till fyra personer. Huset drivs med solenergi och gas. Det finns inget rinnande vatten och huset är försedd med en förbränningstoalett av modell Cinderella.

   Ni har tillgång till relaxavdelningen med bastu och varmbad utomhus på gården, där även frukost och övriga måltider serveras.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.