195 Mitt första möte med… (238/365+1)


… Pataholm, ett litet samhälle på ostkusten några mil norr om Kalmar. Uppstod som marknads- och hamnplats på 1400-talet. Var fram till 1954 Sveriges minsta köping. Tillhör numera Mönsterås kommun och har ett 20-tal åretruntboende invånare.

12 reaktioner till “195 Mitt första möte med… (238/365+1)

  1. Nästan så att jag får en längtan efter att resa runt i Sverige för att se och upptäcka allt det vackra som faktiskt finns där. Efter tjugo år på Malta är den här bilden en fantastisk idyll som inte finns att finna här. Trähus, tak i tegel och snickarglädje plus de runda gatstenarna. Brunnen i mitten, blomsterarrangemangen och ju mer jag tittar desto fler detaljer upptäcker jag. Att himlen ser lite oroväckande ut ger ett positvt liv åt bilden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.