290 Stenhus (6/365)

Stenhus

10 reaktioner till “290 Stenhus (6/365)

  1. Intressant hus…..både gillar och inte gillar att man satt de där fönstren + dörr på huset. Dock är väl huvudsaken att huset har tagits till vara så att säga och fått en funktion att fylla i stället för att det står och förfaller.

    1. Jag vet egentligen inget om byggnadens historia. Den ligger på Valje halvö och hör till Valje herrgård. Jag hittade en sida om herrgården på nätet (www.valjeherrgard.nu). Där står bl a följande ”De tre befintliga ekonomilängorna var nu fallfärdiga och jämnades med marken. I stället uppfördes 1856 först en samt 1873 ytterligare en ladugård i gråsten med gavelspetsar och tak av tegel.” Jag skulle tro att detta syftar på stenhuset jag fotograferat samt en intilliggande byggnad. När fönsterpartierna tillkommit har jag ingen aning om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.