273 Snygg (266 av 365)

Snygg
De verkar ha en väldigt avspänd inställning till religionen i Grekland. Gudstjänsterna kan hålla på i timmar och en del kyrkobesökare är med hela tiden. Andra kommer och går som det passar dem. En del går ut och tar sig en cigarett emellanåt. Andra går ut för att ringa eller ta emot samtal på mobilen. Ingen verkar tycka att det är något konstigt.

Den här tjejen gjorde ett av de kortare besöken vid den söndagens gudstjänst. Jag tog en bild när hon gick in i kyrkan och en när hon kom  ut. Kameran har registrerat tiden kl 10.07 på båda. Besöket tog alltså maximalt en minut. På den tiden har hon som mest hunnit med att göra korstecken och pussa på någon av kyrkans ikoner. Möjligen hunnit tända ett ljus också 🙂

F ö verkar det främst vara kvinnorna som sköter detta med religionen. Till vardags är det nästan bara kvinnor som besöker kyrkorna. Helgerna är det lite flera män, men även då verkar männen prioritera cafébesök 🙂

Det är intressant att studera.

5 reaktioner till “273 Snygg (266 av 365)

    1. Det kan kanske variera, men jag tycker inte det brukar vara kinkigt och har inte upplevt att det skulle vara skillnad för turister. Man ser både bara axlar och riktigt korta kjolar på kvinnliga kyrkobesökare. Åtminstone de yngre generationerna 🙂 Däremot tycker jag det är skillnad mellan vanliga kyrkor och klosterkyrkor. I de sistnämnda brukar man hålla på klädseln på ett annat sätt.

  1. Snygg tjej!
    Jag råkade ut för en liknande situation i en liten by i Italien för några år sen. Vi hade en konsert när en del av publiken plötsligt reser sig upp och går!! Första tanken var att ”oj, det här gillades inte alls”. Men de kom tillbaka med resten av familjen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.